Lautasella-tapahtuma tarjoilee ravintotietoutta Messukeskuksessa

Helsingin Messukeskuksessa järjestetään 5.-6.4.2019 Lautasella-tapahtuma, joka on suunnattu erikoisruokavalioista ja ravintotietoudesta kiinnostuneille. Messuilla on mahdollista tutustua mm. glutenittomaan , vege-,vegaaniseen ja FODMAP-ruokavalioon sekä raakaruokaan. Näytteilleasettajina on valmistajia, maahantuojia sekä esimerkiksi eri ruokavalioihin keskittyneitä yhdistyksiä.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Tapahtumassa järjestetään myös useita luentoja ja tietoiskuja aiheesta. Näytöskeittiön lavalta voi napata vinkit mukaan omaan keittiöön, ja vinkkejä antamassa on mm. villiyrttien käytöstä ruoanlaitossa tunnettu Sami Tallberg. Katso myös tapahtuman muut puhujat.

Messuosastot on ryhmitelty ruokavaliotyypin mukaisesti, gluteeniton ruoka, muut erityisruokavaliot, kasvis- ja vegaaniruoka sekä elävä- ja raakaravinto, joten kiinnostavaan aihepiiriin ja sen uutuustuotteisiin voi tutustua helposti. Tapahtuman kaikki näytteilleasettajat löydät tapahtuman kotisivuilta.

Lautasella-tapahtuma. Kuva: Messukeskus.

Kiinnostaako raakasuklaa ja viini?

Perjantaina 5.4. klo 16:00 – 17:00 hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija sekä tietokirjailija Jaakko Halmetoja ja viiniasiantuntija Kalle Naatula pitävät hieman perinteistä poikkeavan viinitastingin, jossa aidon raakakaakaon ja suklaan terveysvaikutuksien avaamisen rinnalla etsitään sekä perinteisimmille mutta myös mausteisimmille raakasuklaille viinejä makupareiksi. Tasting pureutuu viinien ja suklaan useiden makumaailmojen kautta aiheeseen.

Tastingin hinta on 19€, ja se sisältää lajitelman suklaaherkkuja suositusviineineen. Varaa paikkasi täältä: http://lautasella.messukeskus.com/tastingit/

Lisätietoja: https://lautasella.messukeskus.com/

Kuvat: Messukeskus