Seikkailu jouluyönä -musikaali

Joulupukille sattuu kohtalokas virhe. Koko joulu on vaarassa! Pelastaakseen joulun lähtee joukko neuvokkaita lapsia, pari poroa ja tonttua apunaan, joulunpelastusretkelle. Näin alkaa musiikkia, huumoria, vauhtia ja jännitystäkin tulviva koko perheen musikaali Seikkailu jouluyönä Helsingin Kaupunginteatterissa.

Seikkailu jouluyönä.
Seikkailu jouluyönä. Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.

Musikaali perustuu lontoolaisen Chickenshed- teatterin käsikirjoitukseen. Tärkeässä roolissa musikaalissa ovat monimuotoisuutta korostavan musiikkiteatteri ShedHelsingin musiikkiteatterikerhon 9-19 -vuotiaat lapset ja nuoret. Marco Bjurströmin johdolla lavalle nousee musiikkiteatterin ammattilaisten ja opiskelijoiden rinnalle yli 130 lasta ja nuorta. Osa esiintyjistä kelailee näyttämöllä pyörätuolillaan ja osa musikaalista esitetään viittomakielellä. Tällöin kaikilla näyttelijöillä on mahdollisuus tulla nähdyksi omina ainutkertaisina yksilöinä, juuri sellaisena kuin he ovat.

Seikkailu jouluyönä saa ensi-iltansa Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 8. joulukuuta. Musikaali esitetään rinnakkain suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä. Esitystä suositellaan yli 5-vuotiaille.

Kuva: Meikku Ilander / Helsingin kaupunginteatteri.